De Match tussen boksen en ons DISC aanpak

Blog & Nieuws

De Match tussen boksen en ons DISC aanpak

Boksen en de DISC-aanpak lijken op het eerste gezicht misschien niet met elkaar te verbinden. Toch kunnen ze in combinatie een krachtige methode bieden om de effectiviteit van managementteams te verbeteren. Daarom hebben wij bij Boksclinics bewust gekozen voor het DISC-systeem. Juist voor midden management, MT en directie zagen we kansen die team kunnen versterken. Natuurlijk er zijn heel veel methodieken bedrijven die team versterken, maar onze ervaring is dat met boksen je de diepere aard van het beestje boven komt.

Mooie is dat we 5 sterken voordelen zagen ontwikkelen door met elkaar te boksen. De 5 punten zijn:

1. Team building en vertrouwen

Boksen als teamactiviteit kan het moreel verhogen en teambuilding bevorderen. Het kan managers helpen elkaar te leren vertrouwen, elkaars sterke punten te herkennen en samen te werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

2. Stressverlichting

Boksen is een geweldige manier om stress te verlichten en kan helpen om agressie op een gecontroleerde en veilige manier te kanaliseren. Dit kan bijzonder nuttig zijn in een managementomgeving, waar de stressniveaus vaak hoog zijn.

3. DISC en communicatie

De DISC-aanpak kan helpen bij het verbeteren van de communicatie binnen het team. Het begrijpen van ieders DISC-profiel (D = dominant, I = invloed, S = stabiel, C = consciëntieus) kan de teamleden helpen beter te begrijpen hoe ze het beste met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld, iemand met een hoge ‘I’ zou het best kunnen reageren op positieve communicatie, terwijl iemand met een hoge ‘C’ wellicht meer waarde hecht aan details en precisie.

4. Inzicht in elkaars sterktes

Door middel van boksen en DISC kunnen teamleden een beter inzicht krijgen in hun eigen sterke punten en die van anderen. Dit kan helpen om beter gebruik te maken van ieders vaardigheden en kan de effectiviteit van het team verbeteren.

5. Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap is een belangrijk aspect van boksen. In de ring moet je snel beslissingen kunnen nemen, strategisch denken en vertrouwen op je instincten. Deze eigenschappen kunnen van grote waarde zijn in een managementteam.

De combinatie van boksen en de DISC-aanpak kan dus een waardevolle methode zijn voor het verbeteren van managementteams. Het biedt een unieke manier om teambuilding te bevorderen, stress te verlichten, communicatie te verbeteren, de sterke punten van het team te benutten en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

Volg ons op onze socials

Join NOW

Instagram, linkedin of Tik Tok volg ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wordt onder deel van onze community.