Medewerkers met burn-out klachten wordt een steeds groter probleem.

Blog & Nieuws

Medewerkers met burn-out klachten wordt een steeds groter probleem.

In Nederland neemt het aantal werkenden met burn-out symptomen toe. Afgelopen jaar steeg dit aantal van 1,3 miljoen naar 1,6 miljoen. Dit wijst niet per se op 1,6 miljoen mensen die daadwerkelijk niet konden werken, maar duidt op symptomen die potentieel tot een burn-out kunnen leiden. Volgens een rapport van TNO verklaart ongeveer 3 procent daadwerkelijk overspannen te zijn of een burn-out te hebben, gerelateerd aan hun werk.

In 2021 waren werknemers elf miljoen dagen niet op het werk door werkgerelateerde stress, wat werkgevers naar schatting 3,3 miljard euro kostte. De kosten voor het jaar daarop zijn nog onbekend.

TNO wijst uit dat werkstress vaak ontstaat door te weinig tijd en middelen om aan de eisen van een functie te voldoen, of door conflicten op de werkvloer. Meer dan een kwart van de werknemers ervaarde vorig jaar minstens één conflict op het werk.

Deze gegevens komen uit een voortdurend TNO-onderzoek onder circa 60.000 werknemers.

Eerder onderzoek toonde al aan dat burn-out klachten ook onder jongeren een significant probleem vormen, met bijna een kwart van de jonge mannen en bijna 30 procent van de jonge vrouwen die dergelijke symptomen ervaren.

Volg ons op onze socials

Join NOW

Instagram, linkedin of Tik Tok volg ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wordt onder deel van onze community.